На Вінниччині під час комендантської години п’яний водій намагався підкупити поліцейських

Новини Вінниці / На Вінниччині під час комендантської години п’яний водій намагався підкупити поліцейських

У Бершаді 1 березня працівники поліції під час дії комендантської години зупинили Toyota Venza. Водій був напідпитку й одразу почав пропонувати поліцейським гроші, аби ті не складали адміністративних матеріалів.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, керманич запропонував правоохоронцям готівку. Спочатку, щоб «розійтись» він давав 5 000 гривень, а згодом - 10 000. Водія попереджали про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, а потім викликали слідчо-оперативну групу.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України, слідство розпочало кримінальне провадження. За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі.

За керування у стані сп’яніння поліцейські склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Макс Мельник

2 березня, 2023