На Вінниччині підлітки «вибивали борг» в односельця, відібрали особисті речі та взуття

Новини Вінниці / На Вінниччині підлітки «вибивали борг» в односельця, відібрали особисті речі та взуття

У Бершадській громаді двоє 16-річних підлітків прийшли додому до односельця, побили та відібрали особисті речі за рахунок нібито боргу. За скоєне підозрюваним загрожує до 15 років ув’язнення.

У поліції Вінниччини зазначають, що розбійний напад на 37-річного знайомого двоє неповнолітніх вчинили 24 грудня ввечері. Злочин стався в одному з сіл Бершадської територіальної громади.

Підлітки не лише прийшли «вибивати борг», спричинивши господарю тілесні ушкодження, а ще знімали процес «розборок» на відео. Потім забрали у чоловіка зарядний пристрій, навушники, кросівки та інші особисті речі, й пішли.

Про те, що сталось в поліцію повідомила дружина постраждалого. Нападників розшукали та затримали оперативники карного розшуку у тому ж селі. Хлопці не ховались. На одному з фігурантів було взуття потерпілого. Частину речових доказів слідчі вилучили, дещо зловмисники встигли продати.

Відомо, що один із затриманих вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за різні злочини, а нині обидва є обвинуваченими у скоєнні крадіжок та спричиненні тілесних ушкоджень, й одному з них вже винесено вирок – 4 роки за ґратами.

Наразі триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) КК України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Макс Мельник

26 грудня, 2023