На Вінниччині поліцейські "підробляли" таксистами, поки влада не підняла тариф перевізнику (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині поліцейські "підробляли" таксистами, поки влада не підняла тариф перевізнику (ВІДЕО)

У Тульчині, що на Вінниччині, діти до школи їздять із проблисковими маячками у автівці патрульних. Правоохоронці допомагають школярам з віддалених куточків міста дістатись до навчального закладу, адже з понеділка місцевий перевізник не вийшов на маршрут.

У Тульчині, що на Вінниччині, діти до школи їздять із проблисковими маячками у автівці поліції. Правоохоронці допомагають школярам з віддалених куточків міста дістатись до навчального закладу, адже з понеділка місцевий перевізник не вийшов на маршрут.

Як повідомили "Суспільному" правоохоронці, деяким учням до школи 4-7 км. Тому тим дітям, у кого в сім'ї немає автівки, й щоб малеча не йшла пішки, допомогають поліцейські.

У другій Тульчинській школі навчається 881 дитина. Як розповідає директор закладу Марат Плотицький є учні, які добираються з найвіддаленішої точки міста, а це майже 7 кілометрів.

"В основному місто, а також села Кинашів, Мазурівка... Перевізник не їздив, батьки звернулися до мене", — розповідає директор закладу Марат Плотицький.

Всього у Тульчинській ОТГ 4 школи. Навчається у них майже три тисячі учнів.

В об'єднанній територіальній громаді діє програма "Шкілький автобус" - для довозу дітей із сільської місцевості. Для учнів міських шкіл — такого не передбачено. Про це розповідає фахівчиня профільного відділу міськради Світлана Кошелап.

"Аби не зірвати освітній процес, з понеділка місцевих учнів до навчальних закладів безкоштовно підвозили патрульні. Сьогодні ж, лише на один день, по місту пустили на маршрут ще й шкільний автобус", - додає Кошелап.

В свою чкргу перевізник каже, що не вийшов на маршрут з понеділка 16 листопада, бо працює у збиток. З вересня, каже, просив мерію підвищити тариф — з 6 до 8 грн. за квиток. Отримав відмову. Тому змушений був припинити пасажирські перевезення.

"Патрулюючи вулиці, ми дійсно побачили, що є проблема, бо діти змушені були за годину виходити, щоб дістатися школи", — говорить начальник сектору груп реагування патрульної поліції відділу поліції Сергій Капелюшний.

Згідно з прийнятого на позачерговому засіданні виконавчого комітету рішення, вчора, 18 листопада, тариф у 8 грн. за квиток погодили, тож 19 листопада, останній день, коли патрульні підвозили дітей до школи.

Ірина Заіковата

20 листопада, 2020