На Вінниччині поліцейські затримали пособника ворога: за завдання куратора шпигун отримував $1000

Новини Вінниці / На Вінниччині поліцейські затримали пособника ворога: за завдання куратора шпигун  отримував $1000

У Могилів-Подільському районі Вінниччини правоохоронці викрили 34-річного уродженця Донецької області, який працював на ворога. Чоловік здавав інформацію щодо розташування військових об’єктів, за кожну партію матеріалів він отримував від «замовника» $1000.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, після «наводки» чоловіка викрито спільними діями співробітників Управління карного розшуку обласного  главку та відділення поліції №1 Могилів-Подільського районного відділу.

При перевірці оперативної інформації поліцейські встановили, що громадянин підписаний на телеграм-канали, які підтримують збройну агресію Росії щодо України. Під час огляду його ноутбука виявлено інформацію, що свідчить про можливу причетність до підривної діяльності та співпраці зі спеціальними службами «ДНР» та РФ.

«При спілкуванні чоловік повідомив, що у 2017 році його завербував співробітник «МГБ так званої ДНР». Саме від нього фігурант отримував завдання щодо збору інформації про військовослужбовців ЗСУ, місця їх дислокації та озброєння, яку надалі передавав через мережу інтернет за винагороду у сумі 1000 доларів», - повідомив начальник поліції Вінниччини Іван Іщенко.

Затриманого передали співробітникам СБУ у Вінницькій області для встановлення всіх обставин і фактів співпраці з ворогом. 

Макс Мельник

12 липня, 2022