На Вінниччині посадовиці повідомили про підозру у справі затопленого кар’єру

Новини Вінниці / На Вінниччині посадовиці повідомили про підозру у справі затопленого кар’єру

Після багаторічних скарг та тривалого розслідування слідчі повідомили про підозру 46-річній керівниці виробничого підрозділу «Ладижинський кар’єр» ЦУП ПАТ «Укрзалізниця» через порушення правил охорони або використання надр. Підозрювана без наявності спеціального дозволу на розробку надр сприяла у незаконному видобутку корисних копалин об’ємом 62 тисячі метрів кубічних.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за інформацією слідства, керівниця виробничого підрозділу кар’єру, розташованого поблизу м. Ладижин, після закінчення у 2015 році спеціального дозволу на користування надрами сприяла незаконному видобутку граніту одному з державних підприємств. Впродовж 2016 року на одній з ділянок родовища незаконно видобули 62 тисяч метрів кубічних корисних копалин.

Частково затоплений кар’єр розташовано у селищі Губник. Він затоплений. Місцеві жителі більше 10 років тому почали виступати за те, аби родовище не розробляли.

Правопорушниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр), обвинувальний акт скеровано до суду. За такий злочин зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Оперативний супровід забезпечили працівники Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Макс Мельник

31 травня, 2022