На Вінниччині правоохоронці викрили трьох прихильників «руського міра»

Новини Вінниці / На Вінниччині правоохоронці викрили трьох прихильників «руського міра»

Понад три місяці триває російська навала, зруйновані українські міста, загинули тисячі людей, а на Вінниччині збереглись ті, хто й досі є прихильником «руського мира» - мародерства, вбивств, зґвалтувань, руйнувань. Правоохоронці у Вінниці, Бару та Тульчинському районі встановили трьох правопорушників, які підтримували повномасштабне вторгнення рашистів на територію України та дії окупантів.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, проводиться перевірка щодо цих осіб.

«До поліції надійшла оперативна інформація, що мешканка обласного центру у мережі інтернет розповсюджує інформацію в підтримку дій країни агресора. На підставі ухвали суду за місцем проживання правопорушниці слідчі провели обшук, в ході якого у ноутбуці та мобільному телефоні виявили контент проросійського характеру.

Ще одного колаборанта, мешканця Тульчинського району, встановили працівники поліції кілька днів тому. Під час проведення обшуку у його помешканні слідчі виявили ряд доказів, що вказують на протиправну діяльність чоловіка. Зокрема, георгіївську стрічку, посвідчення, диплом та сертифікат на його ім’я видані російськими державними установами», - йдеться у повідомленні.

Речові докази вилучено.

За цими фактами поліцією розпочато досудові розслідування за ч.1 ст. 111 – 1 ККУ (Колабораційна діяльність).

У м. Бар під час патрулювання території обслуговування працівники поліції Жмеринського районного відділу поліції помітили чоловіка, який телефоном фотографував релігійну споруду. Людина не змогла пояснити мету зйомки.

Поліцейські встановили особу. Ним виявився 63–річний місцевий житель. В ході перевірки смартфона підозрюваного поліцейські виявили зображення об’єктів критичної інфраструктури. Цілі фотографування чоловік повідомити не зміг.

За вказаним фактами проводиться перевірка.

Працівники поліції проводять заходи щодо виявлення та документування фактів співпраці громадян з країною-агресором, які можуть завдати шкоди інтересам України.

Новини Вінниці / На Вінниччині правоохоронці викрили трьох прихильників «руського міра»Новини Вінниці / На Вінниччині правоохоронці викрили трьох прихильників «руського міра»
Макс Мельник

13 червня, 2022