На Вінниччині прикордонники спіймали понад 10 чоловіків, які намагались втекти до Молдови

Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники спіймали понад 10 чоловіків, які намагались втекти до Молдови

Прикордонники Могилів-Подільського загону здійснили успішну операцію затримання групи осіб, які намагались незаконно перетнути кордон України з Молдовою. Всього було затримано 12 осіб, які планували втекти до суміжної країни.

За інформацією Могилів-Подільського прикордонного загону, прикордонники виявили групу чоловіків за допомогою квадрокоптера біля кордону, коли вони вже наближалися до закинутої будівлі гаражного типу. Чоловіки скористалися послугами одного з месенджерів, де отримували вказівки щодо маршруту. Останнім пунктом перед мандрівкою за кордон була саме ця будівля, розташована недалеко від берега Дністра.

Планувалось, що група перетне кордон на човні, але їхні заміри зіпсували прикордонники, які вчасно втрутилися та затримали незаконних перетинників.

На чоловіків складено протоколи за статтею ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», а їх справи направлені до суду для вирішення.

Зараз також ведеться розслідування залучених осіб до організації цієї протиправної діяльності, щоб усунути будь-які подібні спроби в майбутньому.