На Вінниччині селяни обиратимуть собі ватажків

Новини Вінниці / На Вінниччині селяни обиратимуть собі ватажків

На Вінниччині 389 селян обиратимуть двох депутатів. «Міні-вибори» відбудуться в селі Жигалівка, що на Вінниччині. Громада села прийняла рішення про приєднання до Іванівської ОТГ.

На Вінниччині 379 селян обиратимуть двох депутатів. «Міні-вибори» відбудуться в селі Жигалівка, що на Вінниччині. Громада села прийняла рішення про приєднання до Іванівської ОТГ.

Центральна виборча комісія призначила додаткові вибори на 22 грудня  2019 року, уже розпочався виборчий процес, утворено одномандатні виборчі округи, в селі розпочалось висунення кандидатів.

«Сформовано два одномандатних виборчих округи, - розповідає голова сільської виборчої комісії Григорій Гнатюк, - в одному 190 виборців, в іншому – 189. З 18 по 27 листопада триватиме висування кандидатів в депутати".

Селяни мають обрати двох депутатів, які представлятимуть інтереси Жигалівки у раді об’єднаної громади. Зазначимо, що вибори проводитимуться ще в кількох ОТГ. 

Експерти зазначають, що особливого ажіотажу серед кандидатів за місцев в депутатському корпусі не очікується, виборчі перегони будуть спокійними, а от для новоствореної ЦВК компанія може стати випробуванням на міцність.

«Ці вибори стануть тренуванням для нової ЦВК», - зазначає голова вінницького осередку КВУ Владислав Телень.

Марина Карабай

20 листопада, 2019