На Вінниччині сімейним лікарям заборонили видавати лікарняні своїм колегам з "вторинки" (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині сімейним лікарям заборонили видавати лікарняні своїм колегам з "вторинки" (ВІДЕО)

Анатолій Якименко, головний редактор сайту TRIGGER у своєму відеоблозі повідомив, що сімейні лікарі в місті Калинівка, що на Вінниччині, відмовляють колегам у видачі лікарняних. Їхні колеги - лікарі та медсестри вторинного рівня збираються відстоювати свої права - звертатися до правоохоронних органів.

Анатолій Якименко, головний редактор сайту TRIGGER у своєму відеоблозі повідомив, що сімейні лікарі в місті Калинівка, що на Вінниччині, відмовляють колегам у видачі лікарняних. Їхні колеги - лікарі та медсестри вторинного рівня не збираються відстоювати свої права - звертатися до правоохоронних органів. Медики з Вінниччини шукають захисту у блогерів та народних депутатів.

Анатолій Якименко зазначає, що жодних офіційних документів, щодо такої заборони не існує, адже мова йде про усне розпорядження. Тож журналіст ставить питання корпоративної етики і зазначає, що медпрацівники готові виконати, напевне, й інші безглузді вказівки.

«Якщо нашим лікарям сказати, що вони повинні дома пекти картоплю і смажити котлети і готувати ними пацієнтів, чи принести телевізор у VIP-палату, то вони принесуть», - припускає пан Якименко.

Також він зазначає, що «заборона» на лікарняні пов‘язана з небажанням влади брати на себе будь-які зобов‘язання перед медиками.

«Логіка дуже проста, щоб у лікарів не було підстав подавати позиви і вимагати компенсації», - зазначає блогер.

Насамкінець він зазначає, що на сьогодні стан лікарів настільки складний, що «все, що можуть робити лікарі первинки чи вторинки – повідомили блогерам, чи народним депутатам та просити про захист їхніх прав».

Зазначимо, станом на 16 квітня в Калинівці зареєстровано 56 хворих на Covid-19, серед них 26 медичних працівників (станом на 14 квітня), в тяжкому стані знаходиться лікар-хірург Калинівської ЦРЛ, депутат обласної ради Валерій Якимець. Серед захворівши більшість не працювали в інфекційному відділенні.

Марина Карабай

17 квітня, 2020