На Вінниччині справу про "рабську пилораму", де експлуатували людей, передали до суду (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині справу про "рабську пилораму", де експлуатували людей, передали до суду (ВІДЕО)

На Вінниччині завершено розслідування та скеровано до суду справу щодо трудової експлуатації людей у Бершадському районі. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, кримінальне провадження розслідували за ч. 2, 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми).

На Вінниччині завершено розслідування та скеровано до суду справу щодо трудової експлуатації людей у Бершадському районі. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, кримінальне провадження розслідували за  ч. 2, 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми).

У поліції нагадують, що торік оперативники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП викрили злочинну діяльність групи осіб, які у Бершадському районі вербували та переховували людей для їх трудової експлуатації.

Потерпілих примушували безоплатно працювати на пилорамі. 11 грудня організатора оборудки затримали із залученням спецпідрозділу КОРД.

У ході досудового розслідування було встановлено, що власники пилорами, чоловік та дружина, віком 44 та 42 роки, незаконно утримували на підприємстві людей, примушували їх безкоштовно працювати, застосовуючи психологічний тиск та фізичне насильство. Люди працювали на закритій території,  контролював їх наглядач.

Слідством також встановлена особа, яка вербувала для власників пилорами робітників. Шукали вони тих людей, які опинились у складних життєвих обставинах або не мали постійного місця проживання. Їм обіцяли гідні умови проживання та заробітну плату у розмірі 5 тисяч гривень. А замість грошей люди отримували лише харчі, фактично потрапивши у рабство.  

На момент прибуття поліцейських на території пилорами знаходилось семеро  робітників, більшість з них не мали документів.

"У ході слідства здобуто ряд доказів, які підтверджують протиправні дії підозрюваних. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої", - зазначають у поліції.