На Вінниччині стартує проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс»

Новини Вінниці / На Вінниччині стартує проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс»

В освітньо-культурному просторі Гончаренко центр Жмеринка запускають проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс». У межах програми учасниці отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах та реалізовуватимуть власні ідеї.

За словами організаторів, Вінницька область потрапила до другого етапу програми. У пілотній частині проєкт стартував у Києві, Миргороді, Одесі, Кропивницькому та Подільську. Тепер організатори розширюють ініціативу «Плюс-Плюс» на всю мережу Гончаренко центрів, яка сьогодні нараховує понад 25 просторів у різних містах України.

«Ми проаналізували найбільш поширені запити учасниць, сформували чіткий алгоритм роботи та провели роботу над помилками в пілотній частині. Тож тепер розширюємо географію проєкту та запускаємося в інших центрах», – зазначили в Гончаренко центрі.

Як розповіла директорка Гончаренко центру Жмеринка Катерина Семесь, серед відвідувачів та команди простору є чимало жінок, які чекають з фронту своїх чоловіків. А тому сумнівів в актуальності такої програми не було.

«Часто відчувається “німий” запит від наших гостей. Жінки отримали нові соціальні ролі, перейнявши на себе додатково чоловічі обов'язки, переживають високий рівень стресу. Тому часто "закопуються" у роботі, щоб дистанціюватися від проблем. А їх потрібно вирішувати, і саме в цьому ми готові допомогти», – каже Семесь.

Учасницям проєкту «Плюс-Плюс» пропонують безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, освітні лекції та майстер-класи, а також допомогу в розробці та реалізації власних проєктів на базі центру. Головний принцип ініціативи – організовувати події під запит самих учасниць.

«Ми прагнемо створити екологічну жіночу спільноту, в якій кожна учасниця хотітие розвиватися особисто та наближати нашу перемогу. Так, розумію, що це доволі амбітна мета, але наш центр готовий зробити все можливе, аби підтримати тих, хто чекає з війни своїх чоловіків, братів та синів», – додає Катерина Семесь.

Участь у проєкті повністю безкоштовна, аби долучитися до ініціативи «Плюс-Плюс» у Жмеринці, необхідно заповнити коротку форму за цим посиланням