На Вінниччині стартували раптові перевірки дитячих закладів

Новини Вінниці / На Вінниччині стартували раптові перевірки дитячих закладів

З 11 жовтня на Вінниччини почали виконувати вказівку головного держсанлікаря щодо обстежень працівників харчоблоків дитячих закладів. Зважаючи на оперативність, заходи називають раптовими. Лише у перший день фахівці санітарної служби області завітали до 15 дитячих садочків Вінниці та обласного будинку дитини з ураженням ЦНС. Шукають носіїв золотистого стафілококу.

У ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» пояснюють, що діють на виконання постанови від 07.10.2021 №15 «Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, дитячих будинків-інтернатів у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації».

Розпочались позапланові (раптові) лабораторні обстеження працівників харчоблоків на наявність носійства патогенного золотистого стафілококу в обласному центрі.

«Обстеження в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках інтернатах проводитимуть згідно з постановою головного санітарного лікаря та з дозволу департаменту освіти», - зазначають в установі.

Моніторингові візити пройдуть по всій країні для недопущення виникнення захворювань та їх спалахів, а також з метою з’ясувати чи медичні огляди, які мають проходити працівники харчоблоків, відбуваються насправді чи їх виписують формально в закладах.

За підсумками обстеження, ті працівники, які виявляться носіями бактерії, будуть відсторонятися від роботи, поки вони не пройдуть лікування, оскільки це безпека дітей.

Олеся Рудницька

12 жовтня, 2021