На Вінниччині судитимуть дорожників за розтрату бюджетних коштів

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть дорожників за розтрату бюджетних коштів

Після завершення досудового розслідування Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватної компанії, виконроба підприємства, інженера технічного нагляду та керівника комунального підприємства за фактом розтрати та заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт дорожнього покриття на Вінниччині.

Після завершення Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватної компанії, виконроба підприємства, інженера технічного нагляду та керівника комунального підприємства за фактом розтрати та заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт дорожнього покриття на Вінниччині.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, слідством встановлено, що підрядна організація, шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, заволоділа коштами у сумі майже 327 тисяч гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч.ч. 3, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України, що передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років. Розслідування виявило також факт розтрати бюджетних коштів у вигляді оплати робіт по авторському та технічному нагляду, які фактично не виконувались.

Для відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, прокурором також подано цивільний позов на 327 тисяч. Крім того, у ході слідства, на підставі ухвали суду, з метою виконання покарання у виді конфіскації майна накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно одного із підозрюваних.

Макс Мельник

3 червня, 2020