На Вінниччині судитимуть учасників злочинної схеми

Новини Вінниці / На Вінниччині судитимуть учасників злочинної схеми

Організація безперешкодного перетину кордону військовозобов'язаними через пункт пропуску на українсько-молдовському кордоні виявилася небезпечною злочинною схемою, за якою стояли троє чоловіків з Вінниччини.

Організація безперешкодного перетину кордону військовозобов'язаними через пункт пропуску на українсько-молдовському кордоні виявилася небезпечною злочинною схемою, за якою стояли троє чоловіків з Вінниччини. 35-річний житель смт Муровані Курилівці та двоє мешканців Могилів-Подільського району у віці 50 та 60 років в організації цього незаконного бізнесу грали ключову роль.

У вересні 2023 року було затримано одного з учасників схеми у Могилів-Подільському районі, який намагався отримати хабар за послуги незаконного перетину кордону. У ході обшуків вилучено значну кількість грошей, автотранспортні засоби та інше матеріальне майно.

Встановлено, що фігурант схеми мав ліцензію на міжнародні перевезення вантажів і користувався системою «Шлях» для подання неправдивих заявок на перетин кордону військовозобов'язаними. Ще двоє учасників групи здійснювали пошук і клієнтів, які бажали безперешкодно виїхати з України, та забезпечували їх переправлення.

Після завершення досудового розслідування матеріали кримінального провадження було направлено до суду з обвинувальним актом відносно трьох підозрюваних. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України їм загрожує до дев'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.