На Вінниччині в райцентрі закрили ринок, перепрофілювали місцеве підприємство, до патрулювання залучили атовців

Новини Вінниці / На Вінниччині в райцентрі закрили ринок, перепрофілювали місцеве підприємство, до патрулювання залучили атовців

В Барській ОТГ що на Вінниччині закрили ринок, оперативно завершили роботи в інфекційному відділенні лікарні, до патрулювання вулиць залучили колишніх АТОвців.  З масками та захисними костюмами проблему частково вирішили – їх виготовляють на місцевій швейній фабриці, а от апаратом ШВЛ – біда.   Якісних на ринку нині катьма.В громаді також пишаються,  що змогли «втримати» на роботі лікарів, які на початку карантину вже почали звільнятися з медзакладів  в цій ОТГ Вінницької області..

В Барській ОТГ, що на Вінниччині, закрили ринок, оперативно завершили роботи в інфекційному відділенні лікарні, до патрулювання вулиць залучили колишніх атовців. З масками та захисними костюмами проблему частково вирішили – їх виготовляють на місцевій швейній фабриці, а от з апаратом ШВЛ – біда. Якісних на ринку нині катьма. В барській громаді також пишаються, що змогли «втримати» на роботі лікарів, які на початку карантину вже почали звільнятися з медзакладів в цій ОТГ Вінницької області...

Про це повідомляє «Децентралізація».

За словами голови Барської ОТГ Артура Цицюрського, депутати з місцевого бюджету виділили первинній і вторинній ланкам медицини близько 700 тис. грн.

«Спершу 465 тис. грн – на купівлю апарату штучної вентиляції легень, спеціального монітора та засобів дезінфекції, а кілька днів тому – ще 150 тис. грн на різноманітні потреби. Однак купівля апарату ШВЛ загальмувала, бо фахівці почали казати, що за 300-400 тис. грн нічого доброго не купиш, а якісні машини зараз у страшному дефіциті. Швидше за все, гроші підуть на засоби індивідуального захисту лікарів, а також на медикаменти. З того літака, що прилетів з Китаю, наша «вторинка» отримала кількадесят експрес-тестів, перша партія – 100 одиниць. Це мінімум, який ми на разі маємо», - цитує видання голову об‘єднаної громади.

Артур Цицрський нагадує, що Барська швейна фабрика організувала пошиття захисних масок та захисних костюмів з агроволокна.

«Коли оголосили карантин, в інфекційному відділенні нашої лікарні йшов капітальний ремонт. Ми зробили все можливе, щоб закінчити його», - повідомляє міський голова.

Базар у Барі закрили. І хоча місцеві посадовці отримали багато звинувачень, запевняють, що своєї позиції не змінять. Найбільше мешканці обурюються через відсутність посівного матеріалу.

«Так, певні сорти знайти важко, але їх можна замовити по інтернету. Зрештою, ми не проти, аби продавці сім’ян розвозили свій товар по селах, працюючи точково. Те ж саме і з будматеріалами. Більшість підприємців, на щастя, зрозуміли нас. Адже річ навіть не у заробітках, а у здоров’ї їхніх працівників», - зазначає Артур Цицюрський.

На початку кілька медичних працівників написали заяви на звільнення, але підписувати їх у період карантину ніхто не мав права. Медиків вдалося заспокоїти, і зараз вони нормально працюють. На роботу ми їх підвозимо шкільними автобусами, які зараз вільні, а ще транспортом міської ради та машинами волонтерів.

Волонтери також допомагають комунальникам Бару готувати дезінфікуючі розчини, а ті з них, які пройшли АТО, патрулюють вулиці разом із поліцією та муніципальною вартою. Багато хто переказує кошти на рахунки як первинного, так і вторинного рівня медицини, про що влада інформує на своїх інформаційних ресурсах.

NaПарижі також писав про те, що в Бару виготовили дезінфікуючу рамку на місцевому машинобудівному заводі.

Марина Карабай

6 квітня, 2020