На Вінниччині відновили 100-метровий міст через річку Сіб, ремонт якого розпочали два роки тому

Новини Вінниці / На Вінниччині відновили 100-метровий міст через річку Сіб, ремонт якого розпочали два роки тому

Оновлена прогонна переправа з’єднала береги річки Сіб на Вінниччині. На 100-метровому мосту у Гайсинському районі були проведені роботи з розширення, ремонту опор та прогонової будови, влаштування огородження, освітлення, очисних споруд та нового покриття

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Вінницькій області.

Загальна вартість виконаних робіт склала 118 350.5 тис.грн

«До початку ремонту елементи мосту, зокрема опори, були в аварійному стані. Це створювало небезпеку для учасників дорожнього руху, а тому міст закрили і з 2022 року проїзд ним був обмежений», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, мова йде про міст на регіональній трасі P-33 «Вінниця – Турбів – Гайсин – Балта – Велика Михайлівка – М-16» біля с.Кальник Гайсинського району. Цей ремонт було розпочато влітку 2021 року в рамках національної програми «Велике будівництво» на замовлення Служби автомобільних доріг (тепер – Служба відновлення) у Вінницькій області.

Разом з мостом генпідрядник, група компаній «Автострада», мав відремонтувати капітально ще ділянку дороги Р-33 загальною протяжністю 500 метрів: від межі с.Кальник до мосту і за ним. Взагалі ж цей ремонт був частиною ремонту всієї траси Р-33, яку мали повністю відновити до кінця 2022 року. 

Олег Верлан

31 травня, 2023