На Вінниччині власниця заявила про викрадення автомобіля, який декілька днів перебував на арештмайданчику

Новини Вінниці / На Вінниччині власниця заявила про викрадення автомобіля, який декілька днів перебував на арештмайданчику

Після звернення 51-річної жительки Уланова про викрадення автівки, яка належить товариству, де вона є власницею, стало відомо, що зникла машина вже кілька днів перебуває на арештмайданчику Тепер слідчі Хмільницького райвідділу поліції розпочали розслідування у справі про незаконне заволодіння транспортним засобом підприємства.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, за словами жінки, транспортний засіб знаходився на території товариства. І зник…

З’ясувалось, що «ВАЗ» працівники групи реагування патрульної поліції зупинили неподалік села Подорожня декілька днів тому. Водій автівки, 38-річний мешканець Хмільницької територіальної громади, заходився в нетверезому стані.

Відповідно, на чоловіка поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. А щодо автівки, то її помістили на арештмайданчик.

Ймовірно підприємиця не хотіла заявляти про викрадення, але розуміла, що інакше не поверне автівку, тому змушена була ініціювати кримінальне провадження.

Встановлено, що транспортний засіб зловмисник викрав з території товариства, в якому працює.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру.