На Вінниччині водій без посвідчення наполягав, аби патрульні погодились на хабар

Новини Вінниці / На Вінниччині водій без посвідчення наполягав, аби патрульні погодились на хабар

Неподалік Вінниці 15 квітня екіпаж сектору реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «ВАЗ» за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, було встановлено відсутність у нього посвідчення водія. Аби поліцейські не складали адмінматеріали за виявлені правопорушення, порушник запропонував їм гроші.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило.

Чоловік продовжував наполягати, аби поліцейські взяли у нього 7000 гривень. Для документування цього злочину патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), що передбачає до 4 років позбавлення волі.

Крім того, за відсутність посвідчення на право керування транспортним засобом, на водія інспектори склали відповідні адміністративні матеріали. Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Макс Мельник

16 квітня, 2022