На Вінниччині «втікачам за кордон» вручили повістки від військкоматів

Новини Вінниці / На Вінниччині «втікачам за кордон» вручили повістки від військкоматів

Обом засудженим, які у березні намагалися незаконно перетнути кордон в районі Могилева-Подільського на Вінниччині, вже вручили повістки про виклики до райцентру комплектування та соціальної підтримки з метою вирішення питання щодо призову їх на військову службу.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Наприкінці березня двоє чоловіків, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, надали неправомірну вигоду службовій особі Держприкордонслужби по 1500 євро кожен за незаконний перетин кордону. На місце викликали поліцію та склади відповідні матеріали для кримінального провадження щодо спроби підкупу та суду.

За публічного обвинувачення Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону за пропозицію хабаря двох громадян засуджено та визнано винними.

«16.05.2022 Могилів-Подільським міськрайонним судом Вінницької області обох втікачів від військової служби визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді максимально визначеного розміру штрафу – 68 тис. грн. кожному, а грошові кошти у сумі 3000 євро за рішенням суду конфісковано у дохід держави», - йдеться у повідомленні.

Крім того, по завершенню судового розгляду, обом засудженим вручено повістки про виклики до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з метою вирішення питання щодо призову їх на військову службу за мобілізацією.