На Вінниччині викрили бухгалтерку селищної ради, яка підробками перерахувала на свою картку 1,2 мільйони бюджетних коштів

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили бухгалтерку селищної ради, яка підробками перерахувала на свою картку 1,2 мільйони бюджетних коштів

На Вінниччині до суду передали справу спритної бухгалтерки селищної ради. За наявними матеріалами жінка протягом 9 місяців «підтасовувала» інформацію у зарплатних відомостях, що дозволило переводити на свою банківську картку значні суми. І нібито ніхто нічого не помічав тривалий час.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Слідством установлено, що обіймаючи зазначену посаду, починаючи з червня 2019 року до березня 2022 року бухгалтерка, виконуючи свої посадові обов’язки, під час формування відомостей про нарахування заробітної плати, за допомогою наявних у неї кваліфікованих електронних підписів і паролей керівника та головного бухгалтера відділу, власноруч, без відома та дозволу керівництва відділу, вносила до відомостей завідомо неправдиву інформацію та перерахувала на свій банківський рахунок грошові кошти.

«Таким чином вона вчинила крадіжку грошових коштів у сумі майже 1 млн 200 тис. грн, чим заподіяла шкоду державному бюджету в особливо великих розмірах. Під час досудового розслідування підозрювана завдану шкоду відшкодувала у повному обсязі», - зазначають у повідомленні.

Макс Мельник

5 травня, 2022