На Вінниччині вилучили рекордну кількість сигарет: загальна вартість товару за цінами «чорного ринку» сягає майже 6 мільйонів

Новини Вінниці / На Вінниччині вилучили рекордну кількість сигарет: загальна вартість товару за цінами «чорного ринку» сягає майже 6 мільйонів

Силовики у межах проведення спецоперації «Акциз» організували 11 обшуків у п’яти містах Вінницької області. Візити здійснювались у місця зберігання та продажу тютюнових виробів й електронних сигарет. Зокрема, два з яких – на складах у Вінниці. Загалом правоохоронці вилучили майже 85 000 пачок сигарет невідомого походження, понад 600 електронних цигарок з заправками до них картриджами, чорнові записи, мобільні телефони тощо.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, пресслужбах Вінницької обласної прокуратури та УСБУ, підакцизна продукція направлена на експертизу. Джерело її походження встановлюється.

Загальна вартість товару за цінами «чорного ринку» сягає майже 6 млн грн. Також у «продавців» знайдено чорнові записи їхнього бізнесу та засоби зв’язку.

Злочинну діяльність фігурантів викрили слідчі слідчого Управління, оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції та Управління стратегічних розслідувань. Заходи проводилися спільно з управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.  

Кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.