На Вінниччині взяли під варту чоловіка, який намагався підірвати поліцейського

Новини Вінниці / На Вінниччині взяли під варту чоловіка, який намагався підірвати поліцейського

Судом задоволено клопотання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 40-річного жителя Хмільницького району, який є підозрюваним у посяганні на життя працівника правоохоронного органу.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється по ст. 348 КК України.

Наразі відомо, що слідством установлено деталі. Нагадаємо, у Козятині 13 жовтня близько 7 години стався вибух невідомої речовини, яка знаходилася в пакеті на капоті автомобіля, який належить правоохоронцю. У результаті вибуху 38-річний капітан поліції Євгеній Трайдакало отримав опіки. Його госпіталізовано до медичного закладу.

Фото: Євгеній Трайдакало

«Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучені докази, що свідчать про його причетність до вчинення злочину. Зокрема, елементи живлення та електричні проводи ідентичні вилученим з місця події, алюмінієву стружку. При перевірці комп’ютера чоловіка в мережі Інтернет виявлено запит на виготовлення вибухівки», - зазначають у прокуратурі.

Наразі чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За рішенням суду він перебуватиме під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочину. У разі доведення винуватості підозрюваного в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Макс Мельник

17 жовтня, 2022