На Вінниччині взяли під варту торговця зброєю: у чоловіка знайшли прихований арсенал

Новини Вінниці / На Вінниччині взяли під варту торговця зброєю: у чоловіка знайшли прихований арсенал

Під час спроби реалізації трьох сотень набоїв до автоматичної зброї, 4-х гранат типу «Ф-1» та запалів до них 8 травня вінницькими силовиками затримано 32-річного жителя Іллінців. Слідство зясовує, кому раніше він міг продавати боєприпаси, зброю та вибухівку. Наразі підозрювано взято під варту.

Як повідомляють відділ комунікації поліції Вінницької області та пресслужба Вінницької обласної прокуратури, чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

У ході обшуків правоохоронці виявили схрон, де підозрюваний переховував снайперську гвинтівку Драгунова, близько 3 500 набоїв калібру 5,45 та 7,62 мм, гранати з запалами, тротилові та димові шашки. У його автомобілі слідчі вилучили тротилову шашку з детонатором та магазин до автомата Калашникова.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають заходи щодо встановлення кола осіб, яким правопорушник міг продати зброю привезену з зони бойових дій.

Макс Мельник

11 травня, 2023