На Вінниччині за «бізнес» на табличках з кладовища двох осіб притягнуть до відповідальності

Новини Вінниці / На Вінниччині за «бізнес» на табличках з кладовища двох осіб притягнуть до відповідальності

На Вінниччині відкрито кримінальне провадження проти чоловіка, який прийняв металеві таблички з могил. Хлопця, що здав такий металобрухт судитимуть.

На Вінниччині відкрито кримінальне провадження проти чоловіка, який прийняв металеві таблички з могил. Хлопця, що здав такий металобрухт, судитимуть.

Про це повідомляє пресслужбу прокуратури Вінницької області.

"Спрямовано до суду обвинувальний акт щодо 16-річного неповнолітнього, який з корисливих мотивів, прийшовши увечері на одне із сільських кладовищ Бершадського району, позривав із 43 могил – поховань громадян алюмінієві надгробні таблички. Наступного дня, поламавши їх на частини , продав, як брухт металу жителю одного із сусідніх сіл", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за вчинення таких дій передбачена кримінальна відповідальність за ч.3 ст.297 КК України, що караються обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Окрім того, правоохоронцями зареєстровано кримінальне провадження щодо особи, яка здійснила прийом зазначених табличок з могил. Наразі проводиться досудове розслідування щодо правової оцінки його дій.

 

Марина Карабай

18 червня, 2020