На Вінниччині засуджено чоловіка, який до смерті побив матір. Як суд причетний до смерті жінки

Новини Вінниці / На Вінниччині засуджено чоловіка, який до смерті побив матір. Як суд причетний до смерті жінки

Немирівський райсуд призначив покарання 35-річному підсудному, причетному до нанесення палицею несумісних з життям ушкоджень 69-річній матері.

Як вказують у відділі комунікації поліції Вінницької області, злочин стався 10 жовтня 2021 року в будинку потерпілої на території Немирівської громади. На тілі 69-річної пенсіонерки правоохоронці виявили численні гематоми, синці та забої, а під час огляду будинку – сліди крові.

Причетність до побиття матері обвинувачений, з якою вони спільно проживали, категорично заперечував. Однак, зібрані поліцейськими речові докази довели причетність сина до злочину.

Поліцейські влітку 2021 року також документували факт побиття чоловіком матері, тоді його дії кваліфікували за статтею 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. 

Тепер суд першої інстанції визнав підсудного винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України, та призначити остаточне покарання шляхом часткового складання призначених покарань у виді 9 років позбавлення волі.

Фактично, якщо б після першого «інциденту» чоловіка ізолювали від матері за рішенням суду, є ймовірність, що вона залишилась би живою. А так, тоді справу відкрили, а підозрюваний проживав з жінкою і надалі, що не завадило вчинити насильство вчергове…

Чи визнає система правосуддя те, що дотична до смерті жінки?

Макс Мельник

6 квітня, 2023