На Вінниччині затримали двох зловмисників, які пограбували дівчину

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали двох зловмисників, які пограбували дівчину

У Хмільнику 25 березня менш ніж за годину поліцейські встановили та розшукали зловмисників, які із застосуванням фізичної сили відібрали мобільний телефон у 18-річної дівчини. За такий злочин грабіжникам загрожує до 10 років ув’язнення.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, близько 13.30 звернулась 18-річна місцева мешканка. На виклик одразу прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що двоє зловмисників прийшли до помешкання дівчини та застосувавши фізичну силу відібрали у неї мобільний телефон і втекли.

В ході проведення першочергових розшукових заходів оперативники менш ніж за годину встановили та розшукали грабіжників. Ними виявились місцеві жителі 15 та 18 років.

Старший з хлопців раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Його затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Слідством вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Правова кваліфікація діям 15-річного співучасника буде надана після проведення процесуальних дій. Речовий доказ вилучено.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 КК України (грабіж). За таке правопорушення зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Макс Мельник

27 березня, 2023