На Вінниччині затримали групу «експортерів» наркотиків з «товаром» на майже 40 мільйонів

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали групу «експортерів» наркотиків з «товаром» на майже 40 мільйонів

Силовики повідомляють про викриття каналу постачання наркотиків до сусідньої Молдови. Наразі на Вінниччині затримано кур’єрів з великою партією, яку переправляли на інший берег Дністра рибальським корабликом.

Про це повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін.

Прикордонники та співробітники СБУ викрили злочинну групу, у якої вилучили десятки кілограмів наркотиків, загальною вартістю на «чорному ринку» майже 40 млн грн.

Передумовою викриття злочинної групи стало затримання прикордонниками Могилів-Подільського загону наркокур’єрів. В ході реалізації оперативної інформації вартові кордону виявили та затримали на березі Дністра двох громадян України.

Під час огляду їхнього автомобіля та прилеглої місцевості було виявлено радіокерований катер для прикормлювання риби, пульт дистанційного керування катером, електроні ручні ваги та водонепроникний рюкзак. В рюкзаку були 3 пакунки з кристалічною речовиною білого кольору, загальною вагою близько 3,5 кг. В подальшому експертиза показала, що це синтетичний дурман – PVP, або ж «сіль».

За даним фактом було розпочате досудове розслідування, під час якого слідчими відділу УСБУ у організатора злочинної групи вилучено понад 65 кг кристалічної речовини PVP та 4ММС.

Наразі організатору та двом членам організованої злочинної групи слідчі оголосили про підозру за ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ст.305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів». Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Затримання групи злочинців відбулося в результаті заходів, проведених спільно з СБУ у Вінницькій області та за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Макс Мельник

25 вересня, 2022