На Вінниччині затримали підозрюваного у викраденні банківської картки у пенсіонера. Зловмисник «спалився» через самовпевненість

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали підозрюваного у викраденні банківської картки у пенсіонера. Зловмисник «спалився» через самовпевненість

Перебуваючи у Ладижині, 36-річний мешканець Вінницького району викрав банківську карту місцевого пенсіонера, а потім розрахувався нею, купуючи товар. Оскільки рух коштів обліковується, а камери відеонагляду подекуди стоять, зловмисника доволі швидко вирахували.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, через втрату картки 73-річний мешканець Ладижина звернувся до відділення банку, де і з’ясувалось, що з рахунку пенсіонера зникли понад 30 000 гривень. Звісно, чоловік звернувся до поліції.

Кривдник пенсіонера виявився занадто самовпевненим. Затримали зловмисника правоохоронці 1 лютого.

Поліцейські відстежили рух коштів потерпілого, переглянули відео з камер нагляду та ідентифікували особу правопорушника, причетного до злочину. Ним виявився приїжджий.

Дії правопорушника слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

2 лютого, 2023