На Вінниччині затримали підозрюваних у крадіжці кабелю лінії зв’язку військової частини

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали підозрюваних у крадіжці кабелю лінії зв’язку військової частини

Після надходження оперативної інформації щодо групи крадіїв кабелю військової частини у Вінницькій області, правоохоронці затримали підозрюваних і з’ясували деталі про весь ланцюжок збуту зловмисниками кольорових металів. Злочин наразі не трактується як диверсія під час воєнного стану.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, інформація щодо вчинення злочину надійшла 30 липня. Працівники поліції спільно з військовослужбовцями неподалік лісового масиву «на гарячому» затримали трьох зловмисників.

У слідства є обґрунтована підозра у тому, що затримані протягом тривалого часу вчиняли крадіжки кабелю лінії зв’язку у Вінницькому районі. Загальна сума збитку становить 120 тисяч гривень. Чоловіки розкопали та намагалися викрасти кабель лінії зв’язку, який знаходиться на балансі однієї з військових частин регіону.

До злочину виявились причетними мешканці Жмеринського району віком 24, 26 та 30 років. Поліцейські з’ясували, що крадений кабель зловмисники здавали в пункт приймання металобрухту у Жмеринці.

На місці злочину поліцейські вилучили лопати, металошукачі, щіпці та інші інструменти, що вказують на причетність до вчинення систематичних злочинів.

Попередньо, затримані викрали близько 2 000 метрів кабелю на загальну суму 120 000 гривень.

Наразі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідством повідомлено правопорушникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

1 серпня, 2022