На Вінниччині затримали зловмисника, який змінив пароль та викрав гроші з банківської картки пенсіонера

Новини Вінниці / На Вінниччині затримали зловмисника, який змінив пароль та викрав гроші з банківської картки пенсіонера

Жмеринські правоохоронці 7 листопада затримали раніше судимого чоловіка. Шляхом зміни пароля в додатку банку спритник перерахував на власний рахунок гроші пенсіонера. Наразі поліція перевіряє зловмисника на причетність до інших майнових злочинів.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, про крадіжку заявив 73–річний мешканець м. Бар. З його банківської карти зникли 5650 гривень.

В ході проведення розшукових та слідчих дій працівники поліції встановили, що кілька днів тому пенсіонер на прохання свого знайомого дав йому телефон аби той подзвонив. Після розмови чоловік ґаджет не повернув. З’ясувалось, що згодом він його продав.

Покупець, який придбав телефон, виявив у ньому додаток одного з банків. Як тільки на банківську карту пенсіонера надійшли кошти, зловмисник змінив пароль у додатку та перерахував гроші на власний рахунок.

Поліцейські встановили особу спритника та розшукали його за місцем проживання. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 27-річний місцевий житель. Кошти потерпілого він витратив на власний розсуд.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Такий злочин карається ув’язненням до 8 років.