На Вінниччині жінка скоїла сотню крадіжок: Розраховувалася чужою картою понад рік

Новини Вінниці / На Вінниччині жінка скоїла сотню крадіжок: Розраховувалася чужою картою понад рік

У Вінницькій області відбувся скандальний випадок крадіжки, що став одним з найбільших у своєму роді на цій території.

39-річна мешканка Крижопільської територіальної громади, яка проживала в Вінниці, протягом понад року використовувала викрадену з банкомата банківську картку для здійснення понад дев'яноста сімох операцій з розрахунків за різними покупками, повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Все почалося у лютому 2022 року, коли жителька Крижопільської територіальної громади випадково залишила свою банківську картку у банкоматі міста. Це стало відомо 39-річній зловмисниці, яка не вагаючись викрала картку та безупинно користувалася нею протягом тривалого часу. Вона вдало використовувала систему безконтактних платежів PayPass, не потребуючи пароля для оплати товарів у магазинах Вінниці.

Загалом, поліція зареєструвала 97 випадків використання викраденої картки, що призвело до збитків у сумі понад 156 тисяч гривень. Зловмисницю підозрюють у вчиненні крадіжки, за яким може бути передбачено до 8 років позбавлення волі.

Поліція закликає громадян бути обережними та уважними. Важливо вчасно блокувати втрачені чи викрадені картки через мобільний додаток або контактний центр банку, а також уважно ставитися до збереження особистих фінансових даних. Встановлення запитування пароля на всі транзакції, збереження картки та PIN-коду окремо, а також використання надійних методів авторизації є ключовими для уникнення подібних ситуацій у майбутньому.