На Вінниччині жінка вирішила реставрувати старі хати

Новини Вінниці / На Вінниччині жінка вирішила реставрувати старі хати

Доволі цікавим та корисним хобі може пишатися Олена Присяжнюк з Вінниччини. Мешканка с. Жабокрич Крижопільської громади захоплюється реставруванням старих хат. Нещодавно вона відновила будинок прабабусі та розпочала роботи в іншому.

Про це пише Суспільне.

Олена почала працювати з хатами ще 2,5 роки тому. Мала бажання переїхати в село, адже провела в ньому дитинство. Жінка довго шукала першу хату, поки бабуся не вказала на прабабусину, в якій ніхто не жив близько п’ятнадцяти років.

Ідея сподобалась. Всередині довелося пошпаклювати стіни. Чимало часу витратили на те, щоб підмурувати будинок. Найбільшу кімнату Олена Присяжнюк відновила, як пам’ятає з дитинства – тут з’явилися подушки у вишитих наволочках, а з-під покривала стало видно простирадла з макраме.

Прикрашають тепер хату ікона у вишитому рушнику у куті та килими. Фактично вона відновила автентичну атмосферу, яка була у першій половині минулого сторіччя. Жінка вирішила не зупинятися на досягнутому. Крім будинку прабабусі, Олена викупила ще 3 сусідніх, а в одному з них вже навіть розпочала ремонт. Про свої успіхи вона ділиться в соцмережах.

Новини Вінниці / На Вінниччині жінка вирішила реставрувати старі хатиНовини Вінниці / На Вінниччині жінка вирішила реставрувати старі хатиНовини Вінниці / На Вінниччині жінка вирішила реставрувати старі хатиНовини Вінниці / На Вінниччині жінка вирішила реставрувати старі хати
Олеся Рудницька

6 березня, 2023