На Вінниччині жителі Калинівки "воюватимуть" за те, щоб стати центром укрупненого району

Новини Вінниці / На Вінниччині жителі Калинівки "воюватимуть" за те, щоб стати центром укрупненого району

У Калинівка, що на Вінниччині, мешканці  збиратимуть підписи,  проханням зробити місто новим центром укрупненого «північного» району області. 

У Калинівці, що на Вінниччині, мешканці збиратимуть підписи з проханням зробити місто новим центром укрупненого «північного» району області. 

Збір підписів планують провести в суботу на центральній площі міста та біля центрального ринку.

«Зусилля представників влади, активістів, небайдужих громадян, учасників АТО не виявились марними. Депутатські звернення з обґрунтуванням чому саме Калинівка має стати центром майбутнього району направили до Верховної Ради, Кабінету міністрів, в обласну державну адміністрацію. Нас почули. Про позицію калинівчан знає новопризначений голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов», - йдеться в інформації місцевого видання Калинівка.Сity.

Мешканців закликають не бути байдужими і зібрати «достатню кількість підписів за те, щоб Калинівка була адміністративним центром майбутнього району».

Зазначимо, що постановою Кабінету міністрів на Вінниччині визначили 5 укрупнених районів. Відповідно до нового територіального устрою адміністративним центром «північного» укрупненого району, до складу якого і увійшов і Калинівський район, має стати Хмільник.

Та Калинівка з цим змиритися не хоче, та робить спроби не лише залишитися районним центром, але й ще «отримати» у підпорядкування кілька районів.

Не проти стати центром укрупненого району і Козятин, правда, мешканці цього міста залізничників підписи не збирали. Колишній голова РДА Віктор Заїчко в соціальних мереж натякав, що варто поборотися за такі повноваження, натомість його так і не почули. Видно, як казав класик, «шапка Мономаха» на головах місцевих посадовців і так здається занадто важкою.

Марина Карабай

27 червня, 2020