На Вінничині старовинний костел та монастир може отримати нових власників

Новини Вінниці / На Вінничині старовинний костел та монастир може отримати нових власників

Старовинний костел та монастир в селі Іванів, що на Вінниччині,  «підготували» до реставрації.  Грошей на реконструкцію  поки не знайшли, але питання власності депутати та клірики вирішили  - монастир віддадуть  громаді, костел - парафії.

Старовинний костел та монастир в селі Іванів, що на Вінниччині,  «підготували» до реставрації.  Грошей на реконструкцію  поки не знайшли, але питання власності депутати та клірики вирішили  - монастир віддадуть  громаді, костел - парафії.

Про це повідомляє офіційна сторінка спільноти Іванівська ОТГ в соціальній мережі  FB

«На засіданні постійної комісії з регулювання комунальної власності та приватизації розглянули питання, що стосується майнового комплексу, архітектурної пам’ятки місцевого значення - костелу та будівлі монастиря. Було прийнято рішення - ліве крило монастиря разом з котельнею передати Іванівській ОТГ, костел  -  римо-католицькій парафії», - йдеться в повідомленні.

В будівлі монастиря, яка передається у власність громади планують розмістити музей та бібліотеку.

Щодо костелу, то він буде використовуватись як релігійна споруда. Передача права власності дасть можливість знайти кошти на реставрацію

Внутрішне убранство костелу в селі Іванів, фото 1930 року

 

«Таким чином вся будівля костелу буде у власності римо-католиків, що дасть змогу провести в подальшому комплексну реконструкцію костелу. В цьому громада сподівається на допомогу Республіки Польща», - сподіваються в громаді.

Рішення на постійній комісії підтримали одноголосно, тепер селяни чекають на сесію Вінницької обласної Ради та сподівають на підтримку депутатів при голосуванні.


 

Марина Карабай

6 лютого, 2020