На Вінницькій митниці запобігли контрабанді постільних покривал

Новини Вінниці / На Вінницькій митниці запобігли контрабанді постільних покривал

На пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» митного поста «Дністер» Вінницької митниці ДФС було виявлено «масштабну» контрабанду. Під виглядом іншого товару до Вінниччини намагалися завезти 1640 постільних покривал. Вкрай дефіцитний товар вилучено.

На пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» митного поста «Дністер» Вінницької митниці ДФС 1 червня було виявлено «масштабну» контрабанду. Під виглядом іншого товару до Вінниччини намагалися завезти 1640 постільних покривал. Вкрай дефіцитний товар вилучено.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці ДФС, товар завозили з Болгарії транзитом через Румунію і Молдову. На митниці власник пред’явив неправдиві товаросупровідні документи.

За дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, складено відповідний протокол. Порушникам загрожує штраф в розмірі 100% вартості покривал з їх конфіскацією. Орієнтовна вартість предметів порушення - близько 500 тис. грн.

Наразі товар вилучено та передано на склад Вінницької митниці ДФС до прийняття відповідного рішення судом.

Тепер, ймовірно, на ринках Вінниці та інших міст буде відчутним дефіцит покривал.