На вінницькому ДП «Електричні системи» контррозвідка СБУ викрила масштабну корупційну схему

Новини Вінниці / На вінницькому ДП «Електричні системи» контррозвідка СБУ викрила масштабну корупційну схему

Контррозвідники СБУ викрили масштабну корупцію на одному з державних підприємств концерну «Укроборонпром» у Вінницькій області. Вже колишнє керівництво установи допустило розтрату бюджетних коштів під виглядом реконструкції виробничої бази стратегічного об’єкту.

Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області. З власних джерел NaПарижі відомо, що мова йде про Державне підприємство «Електричні системи», розташоване у корпусах 45-го заводу на вулиці Стрілецькій у Вінниці.

Нагадаємо, раніше редакція писала про те, що оголошено про підозру колишньому директорові вінницького ДП «Електричні системи».

У червні 2020 року Олександра Тіщенка було звільнено з посади директора через закінчення терміну контракту, а потім почалося розслідування його діяльності та відкриття кримінального провадження.

У слідчому управлінні Головного управління Нацполіції у Вінницькій області 25 жовтня оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), за що передбачено позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Через неналежне виконання своїх службових обов’язків зловмисник завдав збитків державі в розмірі близько 300 тисяч гривень.

Наразі в СБУ встановили, що у 2018 році посадовці держпідприємства залучили комерційну структуру до проведення будівельно-монтажних робіт на об’єкті.

Підрядники мали здійснити реконструкцію виробничого корпусу, у тому числі його електромереж. Відповідно до укладеної угоди, бюджетні кошти перераховано в повному обсязі, проте роботи виконані не були.

В ході проведення слідчих дій, правоохоронці виявили у організаторів оборудки матеріали із доказами незаконної діяльності.

Наразі, вже колишньому керівнику державного підприємства повідомлено про підозру у вчинені злочину, а обвинувальний акт за вказаним фактом скеровано до суду.

У межах відкритого кримінального провадження, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими обласного управління Національної поліції за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Макс Мельник

11 листопада, 2021