На вокзалі у Вінниці затримали харків’янина, який обікрав квартиру, куди його пустили безкоштовно переночувати

Новини Вінниці / На вокзалі у Вінниці затримали харків’янина, який обікрав квартиру, куди його пустили безкоштовно переночувати

Поліція 9 липня на вокзалі у Вінниці затримала 26-річного мешканця Харківської області, який попросився переночувати та вчинив крадіжку двох мобільних телефонів і планшету у власників квартири. Як з’ясувалось, переселенець неодноразово і раніше вчиняв крадіжки.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, із заявою звернувся 37-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що з його квартири, викрадено планшет та два мобільних телефони на суму 7000 гривень.

У ході проведення першочергових розшукових заходів працівники поліції встановили особу причетну до вчинення злочину. Ним виявився 26–річний чоловік, якого потерпілий вінничанин напередодні пустив до своєї квартири переночувати.

Харків’янин попросив прихисток на ніч. Зловмисник пояснив, що у зв’язку з воєнними діями, покинув своє житло, грошей для найму не має.

Із квартири добродійника зловмисник викрав телефони й планшет та мав намір поїхати із міста. Оперативники затримали зловмисника на залізничному вокзалі.

Затриманого поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Він має судимості за аналогічні злочини.

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Поліцейські звернулися з клопотанням до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

11 липня, 2022