На Запоріжжі загинув головний сержант Руслан Мідяний з Вінницької області

Новини Вінниці / На Запоріжжі загинув головний сержант Руслан Мідяний з Вінницької області

У в с.Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області 15 вересня загинув 43-річний Руслан Мідяний з Вінниччини.

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

Народився Руслан Олександрович 14 липня 1980 року, навчався у школі №6. Далі отримав технічну освіту і працював на Жмеринському м'ясокомбінат головним інженером з налагодження обладнання. Потім переїхав в Київ.

З березня 2022 року Руслан став на захист держави разом зі своїм братовим, адвокатом Олександром Чоловським. Служив у І гаубичному артилерійському дивізіоні в/ч 3238 14-ї бригади «Червона калина». У званні головного сержанта брав участь у звільненні українських міст і сіл від російських окупантів.

Під час контрнаступу Руслан Медяний отримав поранення від вибуху ворожого снаряду в Пологівському районі. Побратими намагалися врятувати його, лікарі в Запоріжжі боролися за його життя, але не було шансів – важкі поранення були несумісні з життям...

«Жодні слова втіхи не загоять ран на серці матері і не висушать сліз! Хай Господь допоможе рідним пережити цю важку втрату, а ми завжди пам'ятатимемо подвиг Героя заради збереження незалежності держави і нашої свободи», - йдеться у повідомленні міськради.

У вівторок, 19 вересня, захисника проводжатимуть живим коридором від ЦРЛ до села Леляки, вул. В.Лісова, 63. Поховання відбудеться в середу, 20 вересня, в с.Леляки.

Вічна пам'ять захисникові!

Олеся Рудницька

18 вересня, 2023