Намагався відкупитись від відповідальності: п'яний водій у Козятині

Новини Вінниці / Намагався відкупитись від відповідальності: п'яний водій у Козятині

На Вінниччині за нескладання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення водій, будучи на підпитку, запропонував правоохоронцям хабар аби уникнути покарання.

За інформацією відділу комунікації поліції у Вінницькій області, інцидент стався в місті Козятин Хмільницького району, коли працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Fort Escort, за кермом якого перебував 32-річний місцевий мешканець. Під час перевірки було виявлено, що водій перебуває у стані алкогольного сп'яніння, і, крім того, він позбавлений права керувати транспортними засобами.

Замість сприйняття покарання за свої дії, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 20 000 гривень, щоб уникнути складання адміністративних матеріалів і вилучення його авто. Попри попередження про відповідальність за пропозицію хабаря, водія це не зупинило.

Правоохоронні органи зафіксували дане кримінальне правопорушення, і водій підпадає під статтю 369 Кримінального кодексу України, що передбачає до чотирьох років позбавлення волі за намагання неправомірного впливу на службову особу.

Також водію складено адміністративні матеріали за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння та за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування транспортним засобом.