Нарахували збитків на майже 14 мільйонів: у Вінниці про підозру повідомили колишньому гендиректорові комунального підприємства

Новини Вінниці / Нарахували збитків на майже 14 мільйонів: у Вінниці про підозру повідомили колишньому гендиректорові комунального підприємства

Про підозру у службовій недбалості вінницькі правоохоронці повідомили 66-річному екскерівнику транспортного комунального підприємства. За версією слідства, через його дії, як посадовця, КП завдано збитків на суму майже 14 мільйонів гривань.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури та відділі комунікації поліції Вінницької області, за інформацією слідства, підозрюваний протягом п’яти років, будучи службовою особою та наділеним організаційно-розпорядчими й адміністративно-господарськими функціями, укладав договори з охоронною фірмою, яка збільшувала об’єми наданих послуг. Зокрема, зазначали в десятки разів більшу кількість працівників, які надають послуги з охорони.

В подальшому гендиректор підписував акти здачі й приймання робіт, на підставі яких підприємство перераховувало кошти за послуги, які фактично не отримувало в об’ємах визначених в договорах.

Таким чином, як підрахували правоохоронці, підприємству завдано збитків на суму близько 14 000 000 гривень. Наразі прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, 10 січня колишньому генеральному директору комунального підприємства слідчі повідомили про підозру у вчиненні Кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінально кодексу України.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснює Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Макс Мельник

12 січня, 2024