Нардеп Пашковський розповів про фінал вчорашнього захоплення його столичної квартири. Відкрито кримінальне провадження

Новини Вінниці / Нардеп Пашковський розповів про фінал вчорашнього захоплення його столичної квартири. Відкрито кримінальне провадження

Після з’ясування ситуації з неочікуваними гостями, які з рішенням суду прийшли зайняти квартиру, котру винаймає нардеп Максим Пашковський у Києві, він написав у Facebook, що «наразі ситуація нормалізувалась та стабільна».

Після з’ясування ситуації з неочікуваними гостями, які з рішенням суду прийшли зайняти квартиру, котру винаймає нардеп Максим Пашковський у Києві, він написав у Facebook, що «наразі ситуація нормалізувалась та стабільна».

«Я переночував у службовій орендованій квартирі, а сторонніх осіб, які незаконно проникли в належне мені по праву оренди житло, усунули з території», - пояснив парламентар.

За його словами, було порушено кримінальне провадження за фактом «порушення недоторканості житла» (ст.162 Кримінального кодексу України). Після втручання керівництва фракції «Слуга народу» та заступника очільника МВС Антона Геращенко у справу втрутилася поліція.

«Наразі з’являється багато різних розмов щодо ситуації з власниками квартири, але хочу повідомити, що сторона, яка порушила недоторканність житла, діяла з порушенням норм права. Існує на такі випадки передбачена законом процедура. Яку інформацію вдалося отримати:

1. Судове рішення про примусове виселення - відсутнє

2. Виконавче провадження - відсутнє.

3. Договір оренди був укладений у 2019 році, а начебто новий власник з’явився 25 травня цього року. Договір не розірвано в порядку визначеному законом.

4. На зв’язок зі мною ніхто не виходив, попереджень, листів, звернень - не отримував. Хоча ніби новий власник живе в цьому ж будинку.

5. Адвокати були на стільки впевненні у свої правоті, що повтікали.

У нас правова держава, ми дорослі люди, а зрізати замки та проникати в квартиру, то дикість та нахабність. Якщо б був діалог, то подібна ситуація не виникла», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав, що невідомі зрізали замки та проникли в орендовану депутатом кватиру, маючи рішення Печерського райсуду Києва, що вона належить іншій особі, а орендодавець програв суд новій власниці. Саме так ситуацію пояснив адвокат Д.Ципін.