Нардеп з Вінниці дорікнув президенту Зеленському порушенням Конституції

Новини Вінниці / Нардеп з Вінниці дорікнув президенту Зеленському порушенням Конституції

У Конституційному суді народні депутати з "Народного фронту" прагнуть оскаржити указ президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск ВР. Перший заступник голови фракції, вінничанин Андрій Тетерук зазначив, що новий очільник держави знехтував принципом верховенства права, що закладено у Конституції.

У Конституційному суді народні депутати з "Народного фронту" прагнуть оскаржити указ президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск ВР. Перший заступник голови фракції, вінничанин Андрій Тетерук зазначив, що новий очільник держави знехтував принципом верховенства права, що закладено у Конституції.

За словами А. Тетерука, парламентська коаліція була сформована відповідно до чинного законодавства і припинила свою діяльність відповідною заявою фракції 17 травня 2019 року. Спікер Ради Андрій Парубій у цей день оголосив про припинення діяльності коаліції «Європейська Україна», відповідно, розпочався 30-денний термін формування нової коаліції, що визначено чинною Конституцією.

«Ми вбачаємо в указі президента пряме і явне порушення принципу верховенства права, закладеного в нашій Конституції. Ми вбачаємо в цьому намагання, користуючись політичною доцільністю, використовувати право як дишло, що є неприпустимим у демократичних державах. Ми, як народні депутати, відповідним поданням звертаємося до Конституційного суду, щоби він надав правову оцінку діяльності новообраного президента Зеленського, який вчинює правові акти з грубим порушенням Конституції і законодавства», - як передає партійна прес-служба, підкреслив парламентар.

Як зазначив Тетерук, важливо розуміти, що там, де знецінюється норма закону - знецінюється людське життя, знецінюються права і свободи кожного громадянина.

«У зв’язку з цим ми сьогодні зробили відповідне звернення. Воно було зареєстровано. І від сьогодні ми будемо очікувати справедливого, чесного, законного розгляду нашого звернення, для того, щоб відновити принцип верховенства права в державі Україна», - підкреслив народний депутат.

Обранці вважають, що суд не зволікатиме з розглядом заяви, і найближчим часом дасть відповідь на скаргу.

Олеся Рудницька

24 травня, 2019