Нарешті перша перемога: на виїзді вінницька «Нива» здолала миколаївський «Васт»

Новини Вінниці / Нарешті перша перемога: на виїзді вінницька «Нива» здолала миколаївський «Васт»

Вінницька «Нива» здобула першу перемогу у поточному чемпіонаті Другої ліги. Формально гостях, хоча грали команди на Київщині, подоляни здолали миколаївський «Васт», тричі забивши у ворота суперника.

Як повідомляє пресслужба вінницького клубу, «Васт», дебютант другої ліги, розпочав сезон потужно – з розгрому «Кременя-2» (5:0). Але потім результати пішли вниз: нічия, поразка. З одного з фаворитів турніру миколаївці перетворилися на звичайнісенького середняка. Матч з «Нивою» мав дати чітку відповідь: на що, власне, здатна команда Артема Чорнія?

У подолян справи були ще гіршими – два очки, безгольова серія в 226 хвилин і передостаннє місце в таблиці. Дивно, що команда з граючим президентом Артуром Загорульком, котрий торік забивав чи не в кожному матчі, наразі була найменш результативною в лізі.

Матч «Васт» почав активно, хоча майже без загрозливих моментів. «Нива» відбивалася, чекаючи на шанс у контратаках. Виділявся Жуков, який сам міг забити (поцілив у руки голкіперу), а також асистував Орнату (той з-за меж карного майданчика пробив вище цілі).

Комбінація за участю Жукова та Загорулька, яку вони організували на 32-й хвилині, ледве не принесла успіх «Ниві». Микита поборовся за м’яч на половині поля суперника, віддав на Артура, той зіграв на паузі і повернув партнерові, котрий майже від лінії карного майданчика пробив під дальню стійку. Дмитро Рудик, для якого цей матч став дебютним за «Васт», зіграв надійно, перевівши м’яч на кутовий.

Власне, так само надійно діяв наприкінці першого тайму його колега «нивівець» Єгор Попович, коли парирував удар головою Каранги. На початку другого тайму Жуков і Загорулько пробивали здалеку, але…  Активність з боку гостей принесла результат на 62-й хвилині. Жуков розстріляв ворота Рудика після чергового кутового й відскоку – 0:1.

Наставник господарів намагався змінити малюнок гри замінами, але марно. Більш того, на 72-й хвилині вінничани зміцнили свою перевагу, а на 80-й довели справу до розгрому. Спочатку Шкіндер віддав неточну передачу, яку перервав Кольцов. Далі опорник «Ниви» протягнув м’яч півполя і зробив ідеальний пас на хід Швецю – той оформив свій перший професіональний гол – 0:2. А потім відзначився Загорулько, який замкнув у падінні простріл креативного Жукова – 0:3.

Отже, «Нива» здобуває першу перемогу в сезоні і обходить у турнірній таблиці «Васт».

На головному фото: Микита Жуков, герой матчу 

Макс Мельник

26 вересня, 2022