Наркотики на власному балконі

Новини Вінниці / Наркотики на власному балконі

У місті Гайсин Вінницької області поліція затримала чоловіка, який організував вирощування наркотиків у своєму будинку.

За даними правоохоронців, 42-річний мешканець Краснопільської громади використовував теплицю для вирощування канабісу з метою подальшого його продажу.

Чоловік спеціально облаштував приміщення для вирощування конопель, купляючи насіння «елітних сортів» та використовуючи спеціальне фіто освітлення. Поліція провела обшук у будинку зловмисника, під час якого вилучила понад 20 кілограмів сухого канабісу, а також устаткування для його вирощування.

Загальна вартість вилучених наркотиків становить близько 8 мільйонів гривень за цінами «чорного ринку». Крім того, правоохоронці також вилучили кошти в національній та іноземній валюті, а також медичні препарати, які містять наркотичні речовини.

Поліція повідомила чоловіка про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За цим фактом слідством розслідується провадження за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Гайсинська окружна прокуратура.