Наслідки удару по аеродрому Бельбек: уражено пункт зв’язку та літаки

Новини Вінниці / Наслідки удару по аеродрому Бельбек: уражено пункт зв’язку та літаки

Учора, 31 січня, військовий аеродром «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму потрапив під ракетний удар. Його наслідки разючі, адже саме Севастополь та околиці росіяни вважали найбільш захищеними.

Нагадаємо, у Севастополі захиститися від ракет окупанти спробували за допомогою димової завіси. Саме цим так званий «губернатор» тимчасово окупованого Севастополя Михайло Развожаєв намагався «пояснити» дим у районі Севастопольської бухти.

Коли вибухи почули в інших куточках Криму, в z-пабліках півострова почала ширитися хвиля паніки. Там лякали один одного «пусками ракет у бік Севастополя та Криму», а також тим, що «літаки противника» вийшли на пускові позиції.

Після повідомлень про вибухи у Джанкої, Саках, Роздольном, Феодосії, почала з'являтися інформація про «бавовну» у Сімферополі.

"Кримський вітер" повідомив про пожежу на північній стороні Севастополя в районі аеродрому Бельбек.

Ввечері командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив удар по території аеродрому Бельбек у тимчасово окупованому Криму.

«А ви знали, що у складі Повітряних сил Збройних сил України є 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації? Так от, її штатне місце базування – аеродром Бельбек! Українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідне летовище. А наразі дякую усім, хто долучився до очищення Криму від російської присутності», – написав Олещук у своєму верифікованому Telegram-каналі.

Потім у російських каналах почала з'являтися інформація про наслідки атаки на аеродром. Пропагандисти, посилаючись на джерела в міноборони РФ, заявили, що ЗСУ знищили три бойові літаки окупантів: два Су-27 і один Су-30. Два літаки серйозно пошкоджені, а один повністю знищений прямим влучанням ракети.

Також, за даними росЗМІ, на аеродромі та біля нього було ліквідовано 12 російських військових, а понад 10 отримали поранення.

Крім того, біля Гвардійського був приліт у тренувальний табір російського спецназу – як результат, загинули дев'ятьох бійців ГРУ, а ще семеро були поранені.

Сьогодні ранком, завдяки російським Telegram-каналам, стало відомо про те, що також на аеродромі уражено ворожий пункт зв'язку. За попередніми даними, атакований пункт зв'язку на аеродромі відноситься до військової частини 80159.

Водночас у РФ стверджують, що загиблих та постраждалих внаслідок атаки нібито немає.

«В результаті вчорашньої атаки на Севастополь, невстановлена ракета влучила по військовому аеродрому «Бельбек». За даними джерел, атакований був пункт зв'язку в/ч 80159, який, згідно з відкритими даними, відноситься до військового аеродрому «Бельбек», – йдеться в повідомленні.

Речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк повідомила про прильот по «Бельбеку» п’яти ракет, підтвердивши інформацію окупантів про влучання.

Олег Верлан

1 лютого, 2024