Наступальний ресурс майже вичерпано. У США заявили, що 90% російських військ зараз перебувають в Україні

Новини Вінниці / Наступальний ресурс майже вичерпано. У США заявили, що 90% російських військ зараз перебувають в Україні

У США запевняють, що 90% наявних у Росії військ зараз перебувають в Україні. Збройні Сили України дають їм потужну відсіч, заблокувавши значну частину сил ворога на півночі країни. Мабуть, тому Кремль зацікавлений у том, щоб направити до України білоруських військових.

Про майже вичерпний ресурс РФ повідомляє Forbes з посиланням на висновки високопоставленого представника Пентагону.

«Росія направила близько 90% бойової потужності, яку вона зібрала, для вторгнення через кордон і на територію України, заявив високопоставлений представник міністерства оборони США на брифінгу для преси в четвер. Українські міста на півночі та сході продовжують зазнавати сильних бомбардувань вже тиждень після початку вторгнення, хоча російські сили "значною мірою застрягли на півночі України», – повідомляє видання.

За даними Міноборони США, з 24 лютого до 3 березня Росія запустила по Україні понад 480 крилатих ракет. Переважну більшість із них було запущено з території України. 160 ракет було випущено з Росії, понад 70 – з території Білорусі та 10 ракет запустили з Чорного моря.

У Пентагоні наголосили: говорити про те, що окупантам вдалося захопити Херсон – передчасно, адже бої ще тривають.

Немає успіхів у захопленні столиці України – міста Києва: окупанти застрягли на підходах до міста з півночі та північного заходу. ЗСУ також вдається й надалі блокувати 40-кілометровий військовий конвой загарбницької армії.

«Високопоставлений представник міністерства оборони сказав, що російські війська, схоже, намагаються дістатися до Києва "кожного божого дня" і стикаються із сильним опором українців, а також із проблемами постачання, оскільки вони мають намір оточити місто. Жодна з російських сил за межами Києва не знаходиться ближче, ніж за 25 кілометрів або приблизно за 15 миль від міста», - цитує представника Пентагону видання.

Напруженою залишається ситуація навколо Чернігова та Харкова. Російські війська посилюють обстріл цих двох міст. І, за даними Пентагону, "знаходяться недалеко" від Харкова.

Продовжують окупанти і прориватися до Маріуполя – з півночі та з берегової лінії. У Пентагоні констатують, що Росія хоче взяти місто в облогу, ізолювати його.

При цьому запевняють: українська ППО залишається непошкодженою та ефективною.