Нацгвардійці з Вінниччини несуть службу на мобільних блокпостах в зоні ООС. Відео

Новини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини несуть службу на мобільних блокпостах в зоні ООС. Відео

Нацгвардійці з Вінниччини, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил продовжують роботу на мобільних блокпостах. Можливість швидко змінювати своє місцезнаходження та розгорнути рухомий блокпост за декілька хвилин збільшує вірогідність припинення незаконного переміщення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин та контрабанд

Нацгвардійці з Вінниччини, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил продовжують роботу на мобільних блокпостах. Можливість швидко змінювати своє місцезнаходження та розгорнути рухомий блокпост за декілька хвилин збільшує вірогідність припинення незаконного переміщення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин та контрабанди.

ПРо це йдеться на сторінці спільноти в/ч 3028 Національної гвардії України у Facebook.

Місце розташування мобільного блокпосту визначається з урахуванням оперативної обстановки у районі виконання завдань.

«У нашому розпорядженні два автомобілі. Один з них бронеавтомобіль «Варта»/ Порядок дій такий же, як і на стаціонарному блокпосту. Але є відмінності: працюємо в незнайомій місцевості, перевіряємо громадян та транспортні засоби, які можливо спеціально оминають стаціонарні блокпости. Отже, пильність тут на першому місці», - розповідає командир мобільного блокпосту капітан Олег Пшеничний.

Для більшої ефективності роботи допомогу гвардійцям надають кінологи. Так, з мобільним блокпостом працює зведена кінологічна група, до якої входять три кінологи зі службовими собаками.Після декількох годин роботи мобільного блокпосту на одній з ділянок дороги військовослужбовці змінюють місце та облаштовуються на новому.

Так, у середньому за місяць, на одному мобільному блокпосту військові НГУ затримують близько 120 правопорушників.

Окрім цього, гвардійці здійснюють контроль за дотриманням карантинних заходів, а також проводять роз’яснювальну роботу серед водіїв і пасажирів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.