Не арешт: на Порошенка суд наклав особисті зобов'язання

Новини Вінниці / Не арешт: на Порошенка суд наклав особисті зобов'язання

Печерський суд столиці сьогодні, 19 січня, обрав запобіжний захід п’ятому президентові Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям.

Як і 17-го, нині підтримати політика зібрались тисячі його прихильників. Адже ще кілька днів тому розповсюджувались чутки, що Порошенка хочуть взяти під варту. Тому тепер прихильники політика зраділи такому рішенню і заспівали у судовій залі гімн України.

За рішенням суду, Порошенко має здати паспорти для виїзду за кордон, не відлучатися з Києва чи Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, з'являтися на виклик слідчого, прокурора або суду.

Термін дії обов'язків до 19 березня 2022 року. 

До речі, підтримати Порошенка, крім нардепів «Євросолідарності», прийшов Штефан Фюле, колишній єврокомісар з питань розширення та сусідства (2010-2014).

Нагадаємо, сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень. Прокурори зазначали, що Порошенко може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

П'ятий президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР». Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Олег Верлан

19 січня, 2022