Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії

Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії

Сьогодні, 17 квітня, у Вінниці вперше відбувся ярмарок-презентація «Фінансування малого та середнього бізнесу лізинговими компаніями».

Сьогодні, 17 квітня, у Вінниці вперше відбувся ярмарок-презентація «Фінансування малого та середнього бізнесу лізинговими компаніями».

Організували зустріч представників восьми найрейтинговіших лізингових компаній із вінницькими підприємцями Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» та Агенція регіонального розвитку Вінницької області спільно із проектом USAID  «Трансформація фінансового сектору».

Близько 90 учасників зустрічі почули від лізингодавців про переваги такої форми фінансової підтримки. Йшлося, зокрема, про те, що при укладенні лізингової угоди, одразу ж на всю суму передбачається податковий кредит, термін договору лізингу не може складати менше року та інші речі.

За словами директорка Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» Марини Масіч, основна мета зустрічі - підвищити обізнаність підприємців із таким інструментом як фінансовий лізинг.

«Це інструмент, що створений спеціально для малого і середнього бізнесу, він дуже зручний і доступний. Зношеність основних фондів у дрібних підприємців висока, потреба є потужною, а поінформованості не вистачає, ми хочемо цю прогалину закрити», - говорить Марина Масіч.

Представника проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Іван Вишневський розповів, що у світі, за результатами 2017 року, обсяги лізингових операцій склали понад 1,3 трильйона доларів. Тобто такий вид фінансування доволі поширений. Є й регіональна специфіка лізингових операцій. Так, у Європі фінансують переважно сільгосптехніку та обладнання, у США – ІТ-обладнання та автомобілі, в Індонезії – медичне устаткування.   

В Україні у 2018 році лізинговими компаніями було профінансовано 22 мільярди гривень. Трендом минулого року в Україні стало те, що багато банків паралельно із звичним кредитуванням застосовують й лізингові операції.

«Ми закликаємо підприємців пізнавати нове, знайомитись із новими інструментами і не боятися не знайомого слова «фінансовий лізинг», а активніше користуватися цими послугами», - зазначив Іван Вишневський.

«Тільки минулого року ми провели близько 20 заходів, учасниками яких стали понад півтисячі підприємців. І однією з ключових проблем, які вони озвучували, це якраз недоступність фінансових ресурсів, - говорить директорка Агенції регіонального розвитку Вінницької області Наталя Гижко. - Одним із інструментів, який ми започаткували для вирішення цієї проблеми, є «Ярмарок кредитів», на який ми запрошуємо банки. Але банки теж почали вже запроваджувати напрям лізингу. Тому, цей ярмарок лізингових пропозицій також буде вже традиційним».

Особливо цікавими лізингові програми в Україні можуть бути для новостворених об’єднаних громад. Адже там теж мають надаватися якісні послуги, для чого потрібна сучасна техніка. Тому керівників ОТГ організатори зустрічі також закликають знайомитись із пропозиціями лізингових компаній.   

Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії   Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії   Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії   Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії   Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії   Новини Вінниці / Не боятися лізингу закликали вінницьких підприємців на ярмарку-презентації своїх послуг фінансові компанії
Сергій Маламура

17 квітня, 2019