«Не може залишатися при владі»: Байден пояснив, що висловив власну думку щодо Путіна

Новини Вінниці / «Не може залишатися при владі»: Байден пояснив, що висловив власну думку щодо Путіна

Перебуваючи на зустрічі з українськими біженцями у Варшаві, президент США Джо Байден сказав, що Путін більше не може залишатися при владі. У Білому домі одразу спробували «виправити» недипломатичну фразу. Канцлер Німеччини Шольц теж заявив, що зміщувати російського лідера немає у планах НАТО. Після всіх «реверансів» у бік Москви «крапку» у дискусії поставив сам автор галасу.

Байден заявив, що не має наміру відмовлятися від своїх слів про те, що Володимир Путін більше не може залишатися при владі в Росії. Американський політик зазначив, що йому байдуже, що про ці слова думає президент країни-агресорки.

Як повідомляє The Guardian у вівторок, 29 березня, при цьому Байден зазначив, що ці слова не відображають політику Штатів щодо Путіна та Росії. Він додав, що це його особиста позиція, яка була заснована «на емоціях протягом дня».

На запитання журналіста про те, чи не побоюється він, що президент РФ сприйме ці слова як ескалацію, Байден сказав, що йому байдуже, що подумає Путін. Більш того, американський президент зазначив, що слова були адресовані швидше росіянам і всьому світу, ніж Путіну.

«Мене не хвилює, що він (Путін. – Ред) думає. Він збирається робити те, що збирається», – додав Байден.

Нагадаємо, що у Варшаві Байден сказав, що Путін не може залишатися при владі, назвав російського лідера «м’ясником». На думку президента США, намірам Путіна відродити померлу імперію справдитися не судилося.

Олег Верлан

29 березня, 2022